Social Media tijdens een lockdown?

Afgelopen vrijdag heeft ons demissionair kabinet weer een lockdown aangekondigd. Eentje van drie weken, tot zeker 4 december. Ook de horeca wordt hierdoor beïnvloed door de verplichte sluitingstijd van 20:00. Veel horeca ondernemers hebben al reserveringen moeten annuleren of zelfs besloten om hun zaak dicht te houden in deze periode. En hoewel je nu wellicht ook andere dingen aan je hoofd hebt, dit is een goed moment om met Social Media voor je restaurant te starten! Waarom dan precies? Hoor ik je denken. Nou, om de volgende redenen:

Gasten up-to-date houden

Jezelf laten zien

Lange termijn reclame

Gasten up-to-date houden

De openingstijden van je bedrijf wisselen nu hoogstwaarschijnlijk met de nieuwe maatregelen, maar ook kan het zijn dat je een aangepast menu hebt, of zelfs begonnen bent met take-away gerechten. Gasten/klanten kunnen makkelijk op de hoogte gehouden worden van deze (nieuwe) informatie doormiddel van Social Media. Maak foto’s van de gerechten die gasten af kunnen halen, laat ze weten hoe ze kunnen bestellen en wanneer ze het af kunnen halen. Bij eventuele volgende aanpassingen, weten klanten dat ze op je Social Media terecht kunnen voor de laatste updates. Zodat jij ze niet persoonlijk te woord hoeft te staan hierover – scheelt toch mooi weer wat tijd!

Post met informatie van wijzigingen voor een restaurant om gasten op de hoogte te brengen
Instagram post voorbeeld

Jezelf laten zien

Een belangrijk onderdeel van Social Media naast goede foto’s is: persoonlijke contact. Door mensen mee te nemen tijdens een dagje op jouw werk, krijgen zij veel meer gevoel bij je bedrijf en hiermee kan je ook goed goodwill creëren! Maak bijvoorbeeld een foto van jezelf of één van de medewerkers die inkopen doet of uitlaadt. Of nog beter, neem iemand mee via een Instagram story op een – voor jou normale – day at “the office”. Veel mensen hebben geen idee wat er allemaal aan vooraf gaat voordat de kaarsjes aan gaan in de zaak en de eerste drankjes geserveerd kunnen worden! Let wel: de mate van persoonlijk contact verschilt natuurlijk per platform. LinkedIn gebruik je voornamelijk zakelijk, Pinterest is er voor de mooie platen, maar bij Facebook en Instagram kan je perfect een persoonlijke noot toevoegen. Ik heb het in dit artikel dan ook voornamelijk over de laatste twee platformen.

Persoonlijke foto van Chantal op een instagram post van Surfing Pineapple
Een persoonlijke foto en tekst op de instagram pagina van Surfing-Pineapple

Lange termijn reclame

Ten slotte, is het bijhouden van Social Media perfecte reclame voor op de lange termijn. Je zorgt ervoor dat je niet vergeten wordt door huidige gasten, omdat je steeds op hun Instagram of Facebook naar voren blijft komen. Terwijl ze normaal elke week een wijntje of biertje zouden komen doen. Daarbij maak je maak nieuwe gasten lekker en nieuwsgierig met foto’s van heerlijke gerechten en de gezellige hoekjes die jullie hebben. De personal touch zorgt er daarbij voor dat mensen je op een gegeven moment echt leren kennen, waardoor ze maar al te graag bij jou langs willen komen op de koffie. Daarbij komt dat 75% van de mensen tegenwoordig via Social Media zoekt naar een nieuwe horeca gelegenheid. (Bookdinners.com) Een actieve en aantrekkelijke pagina, trekt simpelweg gewoon meer mensen!

Ben jij al overtuigd van het belang van Social Media tijdens een lockdown? Dan is het nu tijd om te beginnen met foto’s maken en teksten te schrijven! Ik ben benieuwd naar de posts die je maakt naar aanleiding van dit bericht, tag me dan ook zeker wanneer je dit doet!
In de komende periode zal je op mijn Instagram en Facebook pagina post ideeën krijgen om te maken in deze periode, dus hou deze dan ook zeker in de gaten. Nu al aan de slag en loop je vast? Stuur me gerust een berichtje, dan kan ik je op gang helpen!

Geef een reactie

%d